Sunday, July 27, 2008

Pientalo arkkitehtuuria Venicellä







Tässä muutama asuintalo Venicen Beachiltä. Ne vois olla kyllä jostain muualtakin, koska ne edustaa aika tyypillisesti tänne niin vapaata arkkitehtuuria, mä en tunne täkäläisiä julkisivumääräyksiä, mutta koska tunnen kyllä vastaavia määräyksiä Suomesta, niin voisin veikata, että jos jotain määräyksiä on, niin ne on kyllä todella väljiä, jopa voisin epäillä, että sellaisia määräyksiä täällä ei edes tunneta.

"Taiteellisemmilla" alueilla olen huomannut, että usein uudet rakennukset rakennetaan ns. nyky arkkitehtuurin mukaisesti, keskiluokkaisemmilla aluilla talot rakennetaan enempi sellaiseen uusvanhaan tyyliin, siinä mielessä pientalo rakentaminen muistuttaa aika paljon suomalaista suuntausta.

Venice on yksi niistä alueista, joissa itse voisin kuvitella asuvani, alue on mukavan rentoa ja ranta on lähellä.

Venicellä, kuten useilla muillakin alueilla voi olla sekä ökyrikkaita että rutiköyhiä taloja aivan rinta rinnan. Sitten on tietysti erikseen ne vain rikkaiden ja vain köyhien alueet. Oikeastaan en ole kumpaisiakaan ääri laitoja vielä oikeastaan nähnyt, koska ökyrikkaiden asuinalueet on usein ns. suljettu kommuuneja, sinne ei porteista pääse ilman lupia ja taas niiden tosi köyhien alueet on sen verran vaarallisia, että sinne ei oikein suositella mentävän kameran kanssa tai ei oikeastaan ollenkaan.

5 comments:

  1. Kavin piipahtelemassa:) Kuvablogit ovat niin rentouttavia;)

    Mukavaa uutta viikkoa!

    ReplyDelete
  2. Pastelliväriset talot ovat hieman toista kuin punamultamökit:)

    ReplyDelete
  3. Ebrufin, kiitos piipahduksesta!

    Mukavaa viikkoa sullekin, taidat olla vielä siellä Suomessa. ;)


    Susu, kyllähän ne erilaisia ovat, mutta kyllä tänne iloiseen sekamelskaan muutama punamultamökkikin hyvin uppoais. ;)

    ReplyDelete
  4. Pidän niin paljon noista pastellisävyistä ja talot todella ovat upeita - miun maun mukkaisia! Tuli muuten ihan nälkä noita kuvia katsellessa - siis karkkihimo :D

    ReplyDelete
  5. Elegia, mun silmiä hivelee täällä kyllä todella talojen ihanat värit. Ne on kuin karkkeja. Tälläiseen etelän voimakkaaseen valoon sopii jopa tosi hurjatkin värit. Ne hehkuu niin upeasti auringossa.

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence