Saturday, July 19, 2008

Bensan hinta Jenkeissä 0,80 centtiä/litra



Tossa oli edellisessä postauksessa hiukan puhetta autoilusta täällä Los Angelesissa. Bensan hinta on noussut täällä viime aikoina roimasti, jotkut ihmiset jopa rukoilevat Jumalaa puuttumaan yhä nouseviin hintoihin. Mutta ei ole auttanut. Tuossa alimmassa kuvassa näkyy tämän hetken bensan hinnat. Eli jos lasketaan tolla kalleimmalla eli 91 oktaanin hinnalla, niin tulokseksi saadaan peräti 0,822 euroa/litra. Suomen hintoihin verrattuna siis noin puolet. Mutta bensa ei toki laadultaan ole ihan samaa luokkaa, täällä oktaanit ovat 87, 89 ja 91. (Hinnat ovat siinä ilmoitettu per US gallona, joka on 3,785 litraa, valuuttalaskurina käytin tätä.)

Jos bensan kallistuminen vaikuttaisi autoilun määrään täällä, niin se vaikuttaisi jo maailman laajuisesti päästöihin. Amerikkalaiset autot tupruttaa 40 % koko maailman bensan kulutuksesta. Uskomatonta! Täältä löytyy mielenkiintoinen taulukko. Se on kyllä vuodelta 2003, mutta tuskin suhteet on siitä kovasti muuttuneet.

Mä rakastan autoja ja ajamista, mutta en kyllä pidä saastepilvistä ja ruuhkista. Me koitetaan rajoittaa auton käyttö minimiin, mutta täällä on kyllä aika vaikea päästä liikkumaan ilman sitä. Bussireittejä tänne meidän kulmille on supistettu ja joitakin jopa kokonaan lopetettu. Metro ei valitettavasti yllä tänne asti.

Ylimmässä kuvassa on mun haaveiden auto, just oikea väri ja vuosimallli, arvaatko kumpi auto?

Tässä vielä pikku uutiskatsaus bensan hinnan noususta, ja olkoon tää myös esimerkkinä siitä, kun jossain mainitsin, että mä en aina oikein tahdo ymmärtää täällä, että onko kyse oikeista uutisista vai sketseistä. ;)

6 comments:

  1. No voi hyvät hyssyrät sentähen! Sounds like Bush is next to God! Lopettaisivat joutanpäiväisen meuhkaamisen lähi-idässä niin johan öljyn hinta laskisi!!!

    Pinkki Mustang! Mulle kans!

    ReplyDelete
  2. Lepis, eiks oo ihana auto!

    Mutta hyvin se meuhkaaminen siellä lähi-idässä selittyy, jos kurkaa siihen taulukkoon, johon oli linkki. Tää maa olis kaaoksessa, jos öljyhanat suljettais!

    ReplyDelete
  3. Oih, ihanainen Mustang kiinnitti heti huomioni! Jos musta tulee joskus rikas niin takuulla hankin itselleni jonkun iiiihanan vanhan Mustangin...

    ReplyDelete
  4. Pipale, Mustang on kyllä niin upea, täällä näkee tosi paljon niitä, mutta mä en tykkää niistä uusista, vanha sen olla pitää, siinä on tyyliä!

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence