Friday, August 1, 2008

Silliä ja salmiakkia

Mä kirjoitin tuolla jossain aikaisemmassa postauksessa mitä ruokia Suomesta kaipaan. Susalta sain vinkin tästä suloisesta Scandinavian Delicatessen Shopista. Joten sinnehän piti tietysti heti päästä.




Tää kauppa sijaitsee Beverly Hillsistä hiukan kaakkoon, mentäessä kohti Downtown LA:tä. Kauppaa pitää vanha ruotsalainen herra Olsson, hän on pitänyt kauppaa jo 30 vuotta (muistaakseni). Pääosa valikoimista on ruotsalaista, norjalaista ja tanskalaista, mutta kyllä sieltä onnekisi suomalaisiakin tuotteita löytyi, tosin mentiin hiukan huonoon aikaan, valikoimat oli aivan minimissään, koska kauppa on suljettu elokuun ajan. Mutta löydettiin sieltä 3 eri näkkäriä, sillejä, salmiakkia, lakritsia, lihapullia ja Lappi-juustoa. Ostettiin oikein kunnon satsi.

Rob ihastu näkkäriin ja Lappi-juustoon, niitä pitää hakea syyskuussa heti lisää, kun herra Olsson palaa lomaltaan. Myöskin makeimpien salmiakkien ja lakritsien makuun Rob on jo jotenkin päässyt ja lihapullat maistui myös. Mutta suolainen salmiakki ja sillit ei vielä oikein uppoa. No mulle kyllä ne maistui. Nam.

Mä katsoin netistä, että löytyiskö tästä kaupasta sieltä jotain muutakin tietoa ja löysinkin mukavan jutun Meet me at the corner of third and fairfax-blogilta. Siellä mainittiin myös naapurissa sijaitseva autotarvikeliike:

Olssonin ja Gustavon väliin oli parkkeerattu tämä hiukan ehkä pientä laittoa vaativa laiva.

Ja tässä siin Gustavo´s shop.

olson's delicatessen
5660 w. pico boulevard (x-street spaulding)
la 90019.

Ai niin, ja vielä yks juttu, muutin mun Itkupilli - art blogin konseptia hiukan, sen on nyt Itkupilli - in English, siellä on nyt kanssa näitä LA kuvia.

8 comments:

  1. Oho, hienoa! Itsekin olisi varmaan hihkunut riemusta, jos saisin näkkäriä. Sen verran täytyy sanoa, että jenkeissä ei ole yhtään sellaista leipää, jota minä suostuisin syömään. En näte pidä vaaleasta leivästä ollenkaan ja muuta sieltä ei saa. Jos leipä on siellä rusehtavaa, niin se varmaan on palanut ;DD

    Ehditte sitten juuri viime tipassa sinne ennen herran Olsonin lomaa :) Aika mielenkiintoisen näköistä seutua muuten, tuollaista hmm... Miten sen sanoisi, jotenkin suttuista?

    ReplyDelete
  2. Elegia, se mitä eniten täällä kaipaan on kunnon ruisleipä. Mutta näkkärikin menee hätätilassa. Ja Rob on nyt aivan hulluna siihen myös.

    Onneksi mentiin ajoissa, olis ollut aika pettymys mennä sinne, jos se olisi ollut suljettu.

    No toi seutu on niin tavallista täällä, siinä on kyllä ihan vaurasta asutusta ympärillä, täällä jotenkin ne alueet on niin lomittain. Ei toi oo kaukana Beverly Hillsistä. Kyllä tän kaupungin yleiskuva on suttuinen, paraatipaikat ja rikkaimmat alueet pidetään kunnossa, mutta muut alueet saavatkin sitten rapistua rauhassa.

    ReplyDelete
  3. Nyt teillä on "perusasiat" sitten kunnossa :)

    ReplyDelete
  4. Marja, ei valitettavasti enää oikein ole, me ollaan jo syöty melkein kaikki! :((

    Ja kun sais sitä tuoretta ruisleipää...varaa sitä sinne sitten kuule, kun ollaan tulossa ja ehkä voisit tehdä jotain perinneruokaa... ;))

    ReplyDelete
  5. Loistava löytö. Salmiakin kaipuu iskee aika äkkiä ulkomaassa. :)

    ReplyDelete
  6. Ihana Mr Olsson :)
    Kiva etta loysit kaupan ja tykkasit :)

    ReplyDelete
  7. Lasse, joo salmiakki on kyllä yks sellanen asia, jota ilman ei oikein voi olla. Mä ostin valtavat pussilliset ja sitten tietty mähkin ne liian nopeasti. ;)


    Joo kiitos Susa vinkistä, se oli kyllä herkullinen löytö, tosin, ei ole enää paljoa jäljellä, niin on maistunut herkut meille. Syyskuussa päästään sitten taas täydentään varastoja. :D

    ReplyDelete
  8. Hienoa! Pääsit herkuttelemaan.

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence