Wednesday, August 6, 2008

Amerikkalainen sananvapaus osa 1











Jos joku näyttäis olevan täällä vapaata, niin se on mainonta. En tiedä millaisia rajoituksia siinä on, mutta ei ainakaan näyttäisi olevan rajoituksia siinä mihin ja minkä kokoisia mainoksia saa laittaa. Tässä ekassa kuvasarjassa on suuret mainostaulut eli Billboardit. Mä en oikeastaan ole niin erityisesti niitä kuvannut, mutta kyllä niitäkin mun jo kuvista jokunen löytyi. Ne kuuluu kyllä todella tyypillisenä osana tähän kaupunkimaisemaan.

Se mikä näissä mua ihmetyttää, on niiden valtava koko, joskus mainostaulu voi olla suurempi, kuin tönö sen alla. Noista kuvista ei okein saa ihan sitä käsitystä, kuinka järkälemäisiä noi rakennelmat on.

Seuraavaksi tässä sananvapaussarjassa esittelen käsinmaalattuja mainoksia.

9 comments:

  1. Olipa hyvä sarja! Noita mainostauluja on kyllä oikeasti ikävä. Niissä on usein sitä jotain.

    ReplyDelete
  2. Totta ne on kyllä aika vaikuttavia, heh sehän kai niiden tarkoitus onkin, mutta myös aika oleellinen osa tätä katukuvaa. Ja joskus niissä on todella upeita mainoksia.

    Mutta hei, Lepis, kyllähän siellä suomalaisilla pelloillakin näitä on. Ne on kappale suomalaista maalaismaisemaa. ;)

    ReplyDelete
  3. Suomessa on tosiaan tosi tarkkaa tuo ulkomainonta. Nythän ne standitkin on kielletty/ollaan kieltämässä (ei muista - joku voi valaista) ainakin keskustassa, etteivät ihmiset kompastu niihin kaduilla.

    Jenkkilässä oli mainoksia niin paljon, että tarvitaan varmaan tooosi iso plakaatti, että erottuu joukosta. Aika jännää muuten on, että jos ulkona on kovin paljon ärsykkeitä, niin silmä alkaa karsia niitä automaagisesti. Näin ainakin minulla :-)

    ReplyDelete
  4. Elegia, mä oon jo niin tottunu näihin, että en enää oikeastaa edes kuvaile niitä, siksi mulla on muutenkin kiirus kuvata, koska huomaan, että esim. 16 kaistanen tie on mulle jo ihan itsestään selvyys. Siks kai ne aina vaan entisestään kasvaa ja komistuu.

    Suomessa ollaan tosi tarkkoja, sen tiedän, siksi mua viehättääkin täällä tää villi vapaus, mutta toisaalta kun ajattelee, että siinä on vaan markkinavoidat takana, ja kaiken tarkoitus on vaan kuluttaa lisää, niin kyllä sekin on jotenkin pimeetä. Mutta kyllä noi kiehtovia silti on.

    ReplyDelete
  5. Isojahan nuo mainokset tosiaan ovat!! Mutta vähäpukeisia ihmisiä ei saa olla kuvissa yleisillä paikoilla, vai mitenhän on Kaliforniassa? Muistan miten mieheni haukkoi henkeä Suomessa jostain bussipysäkin isosta alusasumainoksesta. Never in America sanoi :)

    Mrs K

    ReplyDelete
  6. Mrs K,
    Joo toi on muutenkin hauska ero Amerikkaan nähden, että täällä ollaan niin häveliäitä alastomuuden suhteen, mutta mitä tahansa muuta voi näyttää. Tosin mä luulen, että tässä taitaa olla täällä Kaliforniassa ehkä hiukan väljemmät lait. Tossakin sarjassa on toi call girl lasissa ja muutama postaus alaspäin mulla oli kuva kuuluisasta pornotähti Angelynestä, jonka kuva koristi Hollywood Bulevardia. ;)

    ReplyDelete
  7. Suomalaipeltojen mainoskyltit eivät ikimaailmassa vedä vertoja aidolle jankkikamalle! (kas kun kerrankin löysin jotain, joka on paremmin siellä suuressa maailmassa ;D ) Täkäläiset on tylsiä!

    ReplyDelete
  8. Oli mielenkiintoiset kuvat taas! Terveisiä sille puolen rapakkoa!

    ReplyDelete
  9. Lepis, no kyllähän täällä kyltit on ihan toista luokkaa, se on myönnettävä, Suomi jää kyllä pahasti jalkoihin tässä suhteessa. Mutta toisaalta, markkinavoimathan niissä vaan jyllää, vaikkakin komeasti. Mutta voidaan kai silti myöntää Jenkkilälle 1 piste tästä asista.
    Eiliseltä retkeltä olis taas todella paljon kylttejä lisää, pitäisköhän perustaa taas uus blogi? ;))

    System Operator
    Kiitoksia, kiva että jaksat katsella kuviani. ;)

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence