Monday, August 11, 2008

Kuuluisat kirjaimet ja järvimaisemaa Hollywoodista




No tässä on varmasti kaikille tuttu näky, se ehkä kuuluisin nähtävyys Los Angelesissa. Kirjaimet on 15 m korkeita. Kyltti laitettiin sinne vuonna 1923 mainostamaan uutta asuinaluetta kukkulalla, aivan Hollywoodin kaupunginosan tuntumassa. No tuon tehtävän mainos on hoitanut kyllä vähintäänkin tyydyttävästi.

Mä olen nähnyt kyltin kauempaa siintämässä, mutta nyt ensi kertaa ajettiin niin pitkälle kuin suinkin kyltin lähelle pääsee. Ennen sinne pääsi ihan perille asti, Rob on kiivennyt joskus sinne kirjainten päällekin, sieltä kuulemma avautuu aika mukavat maisemat yli Los Angelesin. Mutta nyt enää sinne ihan lähelle ei ole asiaa. Tulee aikamoiset rapsut, jos sellaista yrittää. Alueella on tiukka vartiointi.




Lake Hollywood eli Hollywood Reservoir on rakennettu vuonna 1924. Se ei ole siis luonnonjärvi. Tuosta altaasta saadaan suurin osa Los Angelesin käyttövedestä. Alueella voi vierailla, se on avoinna auringonnoususta auringonlaskuun. Mutta järvessä ei saa uida, koska se on siis tarkoitettu käyttövedeksi.

Mulle se oli pikkuinen pettymys, koska mä olin aivan innoissani, kun huomasin kartasta, että tässä meidän lähellä on järvi. En tietysti uskonut, kun Rob kertoi, ettei se ole mikään oikea järvi, joten piti sitten mennä paikan päälle se omin silmin toteamaan. Mutta kyllä aivan ihana näky se oli, pitkästä aikaa näin "melkein" järven.

9 comments:

  1. Niin, onhan se omituista meille Suomalaisille ettei ole järviä niin tiuhaan kuin ollaan totuttu. Me käytiin uimassa kanssa jossain tekojärvessä keskellä preeriaa. Se oli tosin tehty virkistyskäyttöön.

    Taas löysit uuden puolen Losista!

    ReplyDelete
  2. Lepis, joo järvien ja metsien puuttuminen yleensä on se suurin ero aina ulkomailla.

    Kyllä täälläkin varmaan jotain virkistyskäyttöönkin tarkoitettuja järviä on, mutta me ollaan vaan vieläkin pyöritty tässä meidän lähikulmilla.

    Mutta kyllä tälläkin alueella varmaan vielä lukuisia yllätyksiä riittää. ;)

    ReplyDelete
  3. On teilläkin upeat maisemat siellä. En ole ikinä käynyt Amerikassa, vaikka sukua on sieltä ja tälläkin hetkellä muutama asuu Seattlessä.

    Joo, aika jännä juttu, että on järvi, jossa ei saa uida, vaikka tekosellainen onkin. Ei tulisi ihan heti suomalaisena mieleen.

    ReplyDelete
  4. Yvioon, totta, Los Angelesissa on kyllä todella upeita maisemia, valitettavasti kaikkea, erityisesti vuoria ei saa oikein vangituksi kameran avulla.

    Mä en tosiaan mitenkään meinannut uskoa, että järvessä ei saa uida. Tuleehan suomessakin talousvesi usein juuri järvistä, ja niissähän saa siellä uida. No aina oppii uusia asioita. ;)

    ReplyDelete
  5. Oi kuinka ihania kuvia! Nyt harmittaa, että skipattiin Hollywood.

    ReplyDelete
  6. Elegia, ehdottomasti juuri Hollywood ja Downtown LA on niitä kaikkein mielenkiintoisempia alueita ja myösikin alueet niiden välissä. Joten seuraavalla kerralla älä ainakaa niitä skippaa, ne oikeastaan on juuri Los Angeles, loput onkin sitten sitä pientalomattoa. ;)

    ReplyDelete
  7. Taas niin ihania kuvia:) Järviä minäkin täällä kaipaan, ihan lähellä ei ole kuin myös pieni tekojärvi. Sielläkään ei saa uida. Vesi on kyllä jääkylmää ettei kyllä tee mielikään.

    ReplyDelete
  8. Enpä ole koskaan nähnyt noin lähikuvaa Hollywood-kyltistä kuin tuo ylimmäinen kuvasi. Mielenkiintoista. Palaanpa vielä takaisin katsomaan noita järvikuvia..Jännän utuisia kuvia..

    ReplyDelete
  9. Marjut,
    Eipähän niitä järviä sillain kuin Suomessa ole missään muualla, mutta vaikka sen tietää, niin aina sitä jotenkin on silmä tottunut niitä maisemasta hakemaan.
    Mä kurkkasin nopsasti sun blogilles, jotain sinistä siellä juuri vilahti, mutta tulen takas kun olen paremmin hereillä. ;))



    Sooloilija, mä yritin ottaa kuvia hiukan eri kulmista, tossa ylimmässä perspektiivi hiukan vääristyy, mutta tosi lähellä toi talot kuitenkin kylttiä on. Siellä on koko toi Hollywood hill täynnä ihania omakotitaloja ja heillä on aika ainut laatuinen näköala siellä. ;)

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence