Sunday, August 17, 2008

Meidän lemppari kauppa







No kyllähän se lemppari kauppa on tietysti kirjakauppa, lelukaupatkin on mielenkiintoisia, mutta siellä yleensä pelkkä katselu riittää, kirjakaupasta on vaikeampi lähteä ulos ilman ostoksia, vaikka siellä saattaa vierähtää useampikin tovi, niin ei silti ihan kirjoja kerkiä läpi lukea. Tässä kirjakaupassa, joka siis on vanhan elokuvateatterin tiloissa, on todella viehättävä tunnelma, jotenkin sellainen vanhan aikainen kiirreettömyys. Ja tila on todella kaunis, siellä on paljon kauniita yksityiskohtia, varsinkin noi perinteiset neonvalo koristeet viehättää mun silmiäni.

Me käydään kyllä yleensä kirjastossa, kun lukemista tarvitaan aina sellaiset jätti annokset. Mutta jotkut kirjat on sitten sellaisia, että ne haluaa omaksi. Tällä kertaa Rob löysi kaksi Albert Camus:in kirjaa; The Plaque ja The Stranger.

16 comments:

  1. Kirjakaupat ovat kyllä pahoja paikkoja, niistä ei pääse ulos ostamatta.

    Tunnelmallisen näköinen kauppa!!!

    ReplyDelete
  2. Susu, tää on niin paha paikka. Siellä vallitsee sellainen ihanan rauhallinen tunnelma, helteellä siellä on ihanan viileää, siellä viihtyy aina niin kauan, että jotain sieltä väkisinkin tarttuu mukaan.

    ReplyDelete
  3. Rakastan kirjakauppoja USAssa! Ne ovat tosi viihtyisiä ja isoja, valikoimaa löytyy joka lähtöön! Ja tunnelma on omansa... Ja useissa vielä tosiaan coffeeshop sisällä :)

    Mrs K

    ReplyDelete
  4. Mrs K
    Mä olin ennen nähnyt niitä vain elokuvissa, mutta näyttivät tosi kiehtovilta ja iloinen yllätys olikin sitten täällä, että ne oikeasti ovatkin niin viihtyisiä, siinä on jotenkin sellainen todella hieno perinne täällä.

    ReplyDelete
  5. Ai mä rakastan tuota Art Decoo!!!

    No kyllähän mä arvasin ettei se lelukauppa ole ;D

    Kirjakaupat ovat joka puolla maailmaa kiehtovia. Azoreilta löysin sellaisen jossa voisin asua :)

    ReplyDelete
  6. Lepis, eikö olekkin kaunis, kun alkuperäistä sisustusta on kunnioitettu noin uskollisesti.

    Kyllä lelukauppakin aika lähelle meidän, varsinkin Robin kiinnostuksen kohteista sijoittuu. Mutta kirjakauppa on aina ykkönen. Joskus kun Rob kyllästyy juoksemaan mun ja kameran perässä, niin mun ei tarvitse kuin löytää seuraava kirjakauppa tai kirjasto, ja jättää Rob sinne, sitten voin ihan rauhassa kierrellä ja hakea hänet myöhemmin. ;)

    Ihania kirjakauppoja on toki kaikkialla, olisipa kiva nähdä se Azoreitten kirjakauppa.

    ReplyDelete
  7. Upea paikka tuo kirjakauppa!
    Olispa täälläkin! Sanoit, että siellä on viileää, ihana paikka. Täällä on kirjakaupassa aina kuuma, ahdasta ja asiakkaalla sellainen olo, että 'osta ja lähde pois'. Valitettavasti.

    ReplyDelete
  8. Juu, suomalaiset kirjakaupat on muuten jotenkin hikisiä ja ahtaita. Niissä ei ole sellaista rauhallista, pysähtynyttä tunnelmaa kuin USAn kirjakaupoissa, lukutuoleja sun muita.

    Aah, ilmastointi on kesähelteillä ehdoton! Siis, hassua myöntää mutta kaipaan USAn ilmastoituja sisätiloja. Tänä kesänä ei onneksi ole ollut hurjia helteitä, mutta se hikisyys joka paikassa kesällä on ahdistavaa... I miss my A/C :)

    Tuo elokuvateatteriin rakennettu kirjakauppa on muuten hieno!!

    Mrs K

    ReplyDelete
  9. Sooloilija
    Joo täällä on yleensä liikkeissä viileää, kun ulkona on niin kuuma, on sitten mukava poiketa sisälle vilvottelemaan. Monissa liikkeissä on tosi kaunista, mutta ei aina palvelu ole kaikista ystävällisempää. Mulle kyllä aina lopulta ollaan yleensä tosi ystävällisiä, kun ne huomaa, että olen ulkomaalainen ja kyselen aina ihan höpöjä. Mutta kirjakaupoissa on jotenkin sellanen perinne, että siellä saa oleskella.


    Mrs K
    No just se on kiva amerikkalaisissa kirjakaupoissa, että siellä kuuluukin oleskella. Suomessakin on jokusia sellaisia kirjakauppoja, jossa on oikein mukavat oleskelu tuolit ja saattaa saada vielä kahvia ja teetäkin.

    Mä en tykkää kotona käyttää ilmastointia, käytän vaan kun on ihan pakko, mutta on ihana poiketa viileisiin liikkeisiin helteellä. Mä käytetään kotona mieluummin tuulettajia, sekin helpottaa kun ilma liikkuu.

    Toi on kyllä tosi upea kirjakauppa, todella kauniisti sisustettu. Ihan ehdoton lemppari meille.

    ReplyDelete
  10. oi, mä olen myös ihan kirjakauppa-fani. suomessa tosin suosin ensisijaisesti kirpputoreja ja divareita, joista kirjoja ostan, toissijaisena vasta kirjakauppoja ja nettikauppoja kirjojen hankinnoille. lainaaminen kun ei kauheasti auta lomalla suomessa. täällä tosin käytän hyväkseni delftin kirjaston palveluja. onko muuten siellä kirjastossa jonkinlainen jäsenmaksu vai miten kirjastot toimivat siellä kaukana suuressa maailmassa? :)

    ReplyDelete
  11. Tarja,
    Kirppiksiltä ja divareista mekin täällä yleensä ostellaan, kuten tein myös Suomessa, mutta jos välillä ei voi vastustaa myös täkäläisten kirjakauppojen fiilistä. Oieastaan eniten tulee kyllä ostettua kirjoja Amazonista, käytettyjä mieluiten.

    Mulla ei oo omaa kirjastokorttia, lainataan Robin kortilla molemmat. Mä en oo koskaan edes tota tullut kysyneeksi, mutta luulen, että kirjastot on ihan kuten suomessakin, eli se on Los Angelesin kaupungin kirjasto.

    ReplyDelete
  12. Kirjastot toimivat USAssa kuten Suomessa. Ei tarvitse jäsenmaksua vaan ihan tavallinen maksuton kirjastokortti annetaan.

    Mrs K

    ReplyDelete
  13. Makean näköinen kirjakauppa. Hauska arkkitehtuuri, kun jätetty tuo elokuvateema. Huomattavasti hienompi tuolla tavalla!

    ReplyDelete
  14. Kiitos Mrs K, eli noin minäkin arvelin sen olevan.

    System Operator
    Ja kaupunginosan nimi on Studio City ja vieressä on Hollywood, niin tuo teema sopii oikein erityisen hyvin. Ja todella vanhaa kunnioittaen uusistus oli tehty. ;)

    ReplyDelete
  15. Ihana kirjakauppa! Meidän perheestä on kolme neljästä kovia lukemaan ja mies kaikista "pahin", kirjasto on kovassa käytössä niin täällä kuin oli Suomessakin. Mutta myös ostetaan jonkun verran kirjoja, lomalla Suomesta ostettiin kaikki muutamat suomenkieliset kirjat taas.
    Täällä olen käynyt vaan joissain ihan pienissä kirjakaupoissa, en ole muita vielä löytänyt.

    ReplyDelete
  16. Marjut
    Kirjastot on kyllä paras paikka himolukiojoille, meillä on niin pienet tilat, että ei edes sellaset kirjamäärät tänne mahtuisi, mitä tulee luettua.

    Mutta mäkin kyllä kaipaisin enemmän suomenkielistä luettavaa.

    Pienet kirjakaupat voi olla todellisia aarreaittoja. Ja tunnelmaltaan usein ihanampia kuin isot.

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence