Saturday, August 9, 2008

Vielä muutama makupala Rodeo Drive:ltä








Tässä vielä hiukan tätä kuva satoa sieltä Rodeon varrelta. Mä kyllä varmaan palaan sinne, kun ilmat hieman viilenee. Sitten jaksaa kuvata hiukan yksityiskohtaisemmin. Eilen oli niin kuuma päivä, tänään taitaa tulla vieläkin kuumenpi, että mä jotenkin tuskastuin tohon mestaan ja piti lähteä siis mielenkiintoisemmille alueille.

Tuli mieleen se, että monet turistit jotenkin järkyttyy ja pettyy Los Angelesiin, se johtuu mielestäni siitä, että odotuksen on niin väärät. Vaikka täällä on toki todella upeeta ja ihmeellistä, niin oikeastaan väkisinkin joutuu näkemään sitä rähjäistä puolta, yhdeltä hienolta alueelta ei voi siirtyä suoraan seuraavalle, vaan välissä on aina sitä "tavallista" LA:ta. Se ei ole sliipattua, vaan oikeastaa ällistyttävän alkeellista monin paikoin.

Mutta mulle siis se oli ihan mieluisa yllätys. En lakkaa ihastelemasta tämän kaupungin persoonallista ilmettä, monikulttuurisuus näkyy täällä kaikkialla, mutta siitä ehkä lisää seuraavassa postauksessa. En tiedä laittaisinko lisää kuvia Beverly Hillsistä, vain lisää Billboardeja vai sitten kuvia esim. monikulttuuriselta Pico Blvd:ilta? Vai mitä muuta?

3 comments:

  1. Laita sieltä monikulttuurisesta, jookos.
    Tai mitä vaan, näitä on kaikkia niin ihana katsoa.

    ReplyDelete
  2. Muistan joskus lukeneeni jonkun haastiksen Eva Longoriasta. Siinä kirjoitettiin Evan uran alkuvaiheista. Siinä hän kertoi miten tärkeää oli saada postinumero joltain tärkeältä asuinalueelta, olisiko ollut Hollywoodista tai joku tämmöinen tähtien suosima postinumero joka tapauksessa...siinä sitten hän kertoi, että se kämppä, joka oli sillä hyvällä alueella, oli pieni murju, ihan sellainen rupuyksiö.
    Se oli mielenkiintoinen yksityiskohta siinä haastiksessa, silloin tajusin, että näköjään siellä on monentasoista asuntoa ihan pienelläkin alueella. Kaikki ei pelkästään ole niitä upeita loistolukaaleja, vaan mukaan mahtuu myös niitä pikkuriikkisiä kaupungin (?) vuokra-yksiöitä, joita ei ole remontoitu vuosiin.
    Tuli mieleeni kun kirjoitit että monet turistit pettyy siihen, että kaikki ei ole niin luksusta, mitä tottakai monet luulee, itsekin luulin, mutta totuus on tarua ihmeellisempää ;)

    ReplyDelete
  3. Susu, mä koitan vaan enemmän miettiä tässä järjestystä, kyllä mä aion jatkossakin kiusata kaikenlaisilla kuvilla. Mulla on vaan niitä niin kamalan paljon...ja lisää tulee koko ajan...mutta seuraavaksi siis monikultuuria. ;)


    Jessica
    Olipa hyvin ilmaistu tossa sun kommentissa just se mitä olen yrittänyt kuvailla. Täällä ei voi sen postinumeron mukaan vielä päätellä mitään, niin yllättävästi täällä on rikkaat ja köyhät alueet sekaisin. Mutta toisilla alueilla on tietty parempi status. Mutta kyllä niitä rikkaita riittää myös niille vähemmän arvostetuillekin alueilla. Ja tosiaan ihan mielettömien luksus kämppien välissä voi olla ihan tönöjä. Ja tönöjen välissä isoja luksus taloja.
    Mä olen siis itse yllättynyt positiivisesti, mutta joillakin on niin yltiö ihanteellinen kuva Amerikasta, ja sitä he eivät halua järkytettävän.
    Mun mielestä on kuitenkin paljon parempi laskea tämä ihmemaa pois sellaiselta jalustalta. Ja sitä täällä kyllä monet amerikkalaisetkin haluaa, niitä ärsyttää suuresti, että annetaan kuvaa, että täällä on kaikki niin hienoa ja upeaa.

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence