Tuesday, August 5, 2008

Uusi uljas Westwood








Westwood on nimensä mukaisesti juuri LA:n keskustasta länteen. Siellä sijaitsee mm. kuuluisa yliopisto eli the University of California, Los Angeles (UCLA). Siellä on myös monia kuuluisia elokuvateattereita ja esim. Playboy Mansion, eli Hugh Hefnerin kotitalo. Westwoodin hautuumaalla, Westwood Village Memorial Park Cemetery, lepää moni Hollywoodin suurimmista tähdistä. Tosin kyllä tällä alueella asuu paljon myös ihan ihka eläviä tähtiä.

Me ei oikein jaksettu katsella yhdellä kertaa kaikkia nähtävyyksiä, joten sinne pitää tehdä vielä monta retkeä, ennekuin tähänkin alueeseen on kunnolla tutustuttu. Tässä on nyt kuitenkin tätä näyttävintä Westwoodia, eli uljaita pilven piirtäjiä. Aiemmin laitoin kuvia hiukan Westwood Blvd:n varrelta.

Huh huh, on tää hurjaa, jopa yhdessä kaupungin osassa olisi nähtävää yllinkyllin vaikka kuinka pitkäksi aikaa, ja täällä on kaupungin osia 88. Ja jokainen niistä on omalla tavallaan mielenkiintoinen. Mutta jos on vinkkejä minne mennä tai mitä haluaisitte nähdä, niin otan mielelläni vastaan. Seuraavaksi ollaan suunniteltu suunnata Rodeo Drive:lle. ;)

8 comments:

  1. Minä pidän pilvenpiirtäjistä, mielestäni Suomeenkin voisi rakentaa enemmän sellaisia, vaan ei -täällä jokainen haluaa oman talon keskelle kaupunkia.
    Valitetaan tonttipulaa, kun voisi rakentaa ylöspäin!

    ReplyDelete
  2. Susu, olen kanssasi aivan samaa mieltä, ne sopivat upeasti urbaaniin maisemaan. Mä en ymmärrä sitä miksi Suomessa on niin tiukka kanta, että niitä ei haluta. Kaupunkien pitäisi nimenomaan kasvaa ylöspäin, eikä levittäytyä ulospäin.

    ReplyDelete
  3. Westwoodissa tuli muuten käytyä. Ja jopa jossain vaiheessa harkitsin UCLA:n hakemista. Se jäi sitten.

    ReplyDelete
  4. Lepis, vau, no se olisi ollut aika hieno opinahjo, tai ainakin tunnettu. ;)

    ReplyDelete
  5. Upeita kuvia. Tuon ekan kuvan muuten kun klikkaa isoksi ja rullaa sitä ylös-alas, niin näyttää siltä että ne talot kaatuu päälle :o Vai onkohan tässä nyt juotu liian vähän kahvia vasta...

    Minua voisi kiinnostaa se Westwoodin hautausmaa eli jos teette uuden reissun tuonne, niin sinne!!! Tosin omien kokemusteni (jotka eivät siis ole kattavat!) mukaan Jenkkihautausmaat noin pääosin olivat aika tylsiä lukuun ottamatta New Orleansia.

    Ai niin, ja sellainen ihana pikkuinen metsähautausmaa löydettiin jostain Williams-nimisestä (muistaakseni, tarkistan jossain vaiheessa) kyläpahasesta.

    ReplyDelete
  6. Mä oon huomannu kanssa, että noi pilvenpiirtäjät joskus elää, ja kun kelaa niitä kuvia ylos ja alaspäin niin menee pää sekasin. Pikku vinkki vain, jos joskus haluaa hiukan hurvitella, eikä satu olemaan viinaa saatavilla. Kahvin puute voi tosi aiheuttaa yhtä sun toista näkö häiriötä.

    Hautuumaat ne muakin aina kiinnostaa, mutta en oo vielä nähnyt muita kuin ohi ajaessa sellaisen hautuumaan, jossa ne ristit on kaikki samanlaisia ja viivasuorissa riveissä, taitaa olla niitä Vietnamin veteraaneja sotilaallisessa viimeisessä ojennuksessa.

    Mutta pidän silmät ja korvat auki. ;)

    ReplyDelete
  7. Hui kuinka korkeita pilvenpiirtäjiä. Tässähän alkaa maalaiskaupungin kasvatilla päätä huimata, kun noin korkeita taloja katselee. :)

    ReplyDelete
  8. Malla, ne on kyllä ihan mielettömän korkeita, ei sitä edes pysty välittämään oikein noihin kuviin. Kuvittele millaista olis olla tuollaisessa pilvenpiirtäjässä maanjäristyksen aikana? Ne on rakennettu ikään kuin kelluvalle alusalle, eli ne huojuu todella paljon,kun järistys sattuu.

    En ole vielä ollut sisällä yhdessäkään, mutta täytyy vielä sekin kokeilla. Sieltä on varmaan aivan mielettömät näköalat.

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence