Tuesday, August 26, 2008

Ja sitten kurkistus kiinalaiseen arkeen

Los Angelesin Chinatown ei ole niin tunnettu kuin esim. New Yorkin tai San Fransiscon vastaavat. Mutta se on kuintenkin vanhempi ja laajempi. Itse turistirysä on vain pieni osa varsinaista Chinatownia, suurin osa alueen yrityksistä ja liikkeistä on suunnattu alueen laajalle kiinalaisväestölle.


Tässä näkymä Hill Streetiltä, joka jatkuu aina Downtowniin asti.


Poikkikaduilla on lähinnä paikalliselle väestölle suunnattuja palveluita, kauppoja ja ravintoloita.




Keskustan pilvenpiirtäjät häämöttää Chinatownin eteläpuolella, itse asiassa Chinatown jatkuu ihan sinne keskustaan asti.

Katukyltit ovat myös kiinankielellä.



Ja kuten muuallakin Los Angelesissa, niin tälläkin alueella liikkeiden ja pääkatujen väliin jää rauhallisiaa ja tunnelmallisia pientalokortteileita. Onkin aivan uskomatonta, kuinka täällä Los Angelesissa voi asua omakotitalossa rauhallisen puutarhan ympäröimänä aivan keskellä kiihkeintäkin urbaania sykettä.

Tässä taas muutama yleiskuva tästä ns. normaalista Chinatownista, joka siis on paikallisen väestön kansoittamaa, ei niinkää turisteille suunnattua.

Los Angeles on kyllä niin ällistyttävän kansainvälinen paikka. Täällä voit melkein tehdä maailmanympärimatkan päivässä omalla autolla. Los Angelesissa on muitakin etnisiä kaupunginosia, kuten mm. Historic Filipinotown, Koreatown, Little Armenia, Little Ethiopia, Tehrangeles, Little India, Little Tokyo ja Thai Town. Niistä ehkä myöhemmin kanssa lisää.

3 comments:

  1. voi, toivottavasti ehdit joskus järjestää meille kiertoajelun myös muihin etnisiin kaupunginosiin!

    ihania kuvia

    ReplyDelete
  2. Niin mukava nähdä kuvia tavallisesta ja arkipäiväisestä Los Angelesista.

    Piparmintun tavoin toivon myös minäkin etnisten kaupunginosien kiertoajelua!

    ReplyDelete
  3. Piparminttu ja Malla

    Musta on kiva näyttää tätä "tavallista" Los Angelesia, tämä on niin ihmeellinen kaupunki, että oikeaa kuvaa tästä ei saa, jos näyttää vaan niitä turistinähtävyyksiä.

    Ihan varmasti teen etnisenkiertoajelun, on niin mukava jakaa näitä muiden kanssa! :))

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence