Tuesday, August 19, 2008

Tervetuloa Enkelten Metsään

Tujunga on kylä tässä meidän lähellä kun lähdetään koilliseen päin. Se on mukavasti kukkuloiden syleilyssä, siellä ilma on raikkaampaa kuin muualla Los Angelesin alueella, kukkulat estävät saastepilvien pääsyn alueelle.

Kun lähdetään eteenpäin Tujungasta tullaankin pian Angeles National Forest:iin. Maisemat ovat henkeä salpaavat, valitettavasti kameralla on mahdoton ikuistaa näitä jylhiä maisemia, tai mä en ainakaan osaa.
Todella pliisuilta nämä mahtavat kukkulat kuvissani näyttävät.


Tässä on Tujunga pato, mä en oikein ymmärrä vielä näitä patoja ja vesialtaita, mitkä on luonnollisia ja mitkä keinotekoisia, tässä näyttäisi olevan sekä keinotekoinen vedenkeruuallas ja pato ja sitten myöhemmin näytti, että se viraisi aika luonnollisena jokena tai paikoitellen aika pienenä purona, kovin kuiva kausi on nyt meneillään. Tämä mun selvitys oli nyt aika ontuva.

Mutta upeat näkymät tältä näköala paikalta joka tapauksessa oli.

Alue on kuin kuivakukkaketoa, valmiita kuivakukkia on vaikka minkälaisia ja muukin kasvillisuus on aika kuivahkoa ja mulle aivan uusia lajeja.


Tässä on sitten toinen näköalapaikka. Mielettömän korkea silta on rakennettu kahden kukkulan väliin ja alla sitten luikertelee pienen pieni puro, jatkoa sille höskälle tuolla aiemmin. En uskaltanut mennä tonne sillalle, koska siellä tuuli tosi kovaa.

Vuoria tai kukkuloita, en edes tiedä kumpia noin on, tai ehkä molempia, on todella monenlaisia, erivärisä, erilaisia struktuureja ja kasvillisuuskin aika vaihtelevaa. Harmi siis, että en tämän parempia kuvia onnistunut ottamaan. Meille asti näkyy osa kukkuloista ja talvella joidenkin huipulla on myös lunta. Joillekin kukkuloille on myös mahdollisuus ajaa huipulle, mutta tällä kertaa ei menty niin korkealle. Teidän pitää kuulkaa itse tulla katsomaan, ei näitä luonnon ihmeitä mitenkään saa välittymään kameran läpi. Uskomattoman ihana paikka. No kai nyt on, kun enkelitkin siellä viihtyy.

8 comments:

  1. Ihania vuoria, huikeita maisemia, vaihtelevaa maastoa.
    Kuvauksellista.

    ReplyDelete
  2. Susu, voi vielä niin paljon huikeampaa luonnossa, ihan mahdoton ikuistaa kameralla. Kokemuksena kyllä ihan ihmeellinen. Tässä on aika ihana olla vuorten halauksessa Tyynenvaltameren rannalla. :D

    ReplyDelete
  3. Kyllä noista kuvistasi saa jo käsityksen mahtavista maisemista.

    Usein maisemia kuvatessaan huomaa kuitenkin sen, että itse on niin pieni ja maisema niin mahtava, ettei sitä millään saa yhteen kuvaan mahdutettua. Omat matkakuvani ovat lähes aina olleet pettymyksiä. Mutta kun niitä samoja kuvia katsoo vuosien päästä, ne näyttävätkin jo ihan hyviltä. Jännä ilmiö.

    ReplyDelete
  4. Vau!!Voin hyvin kuvitella, miltä noi paikat näyttää luonnossa!

    ReplyDelete
  5. Huikaisemiva maisemia! En tiennytkään että LAn läheltä löytyy tällaista...

    Monet luonnonpaikat USAssa on todellakin "breathtaking" ja vaikea vangita kameralle. Mut hienosti onnistuit!

    Mrs K

    ReplyDelete
  6. Hyviä kuvia nämä ovat. Vastakohdat viehättävät: city/nature. Vuoret tuntuvat aina omissa kuvissa paljon pienemmiltä kuin livesti, silti niiden jylhyys välittyy meille katsojille.

    ReplyDelete
  7. Sieltäkin löytyy noin upeita vuoria ja kukkuloita. Taas uutta puolta minulle, miten jotenkin aina kuvittelen että siellä on tasamaata. Vaikka olet kyllä joskus puhunutkin vuorista, mutta mielessä vaan liikkuu ihan muut kuvitelmat;) Kun eihän niitä vuoria voi olla muualla kun meillä ;D

    ReplyDelete
  8. Sooloilija
    Mulle on tullut kyllä mieleen, kun olen yrittänyt kuvata näitä maisemia, että apua, mä latistan ihmisten mielikuvat näillä otoksillani.
    Mutta ajattelin, että kyllä ne ehkä jotaikin silti välittää, ja ennenkaikkea laitan kuvia tänne, että me voitais itsekin sitten joskus katsella, ja mielee muistuisi nämä ihanat ajat ja maisemat täältä.


    Allu,
    Toivon, että osaat todellakin mielikuvituksellasi lisätä näistä kuvista puuttuvaa dramatiikkaa, koska maiset on todella aivan uskomattoman jylhät ja juhlalliset.

    Mrs K
    Mulle oli kanssa yllätys, että tällä alueella on noinkin upeita vuoristomaisemia. Amerikka on kyllä luontonsa puolesta aivan uskomattoman monipuolinen ja kiehtova maa, mulle on riittänyt henkeäsalpaavia hetkiä ihan tässä lähi ympäristössäkin.

    Lepis,
    Kyllä se silmä harjaantuu lukemaan valokuvia. Ja tietysti ihmiset, jotka itse kuvaavat ymmärtävät paremmin valokuvien puutteet ja osaavat sitten lisätä mielessään automaattisesti tarvittavaa dramatiikkaa.
    Tosin kyllä sellaisiakin valokuvaajia löytyy, jotka osavaat kuvata tälläisiäkin maastoja uskomattoman hienosti, mulle maisema kuvaus on aika vaikea laji, urbaanimaisema on jotenkin mulle helpompi.


    Marjut,
    Mulla oli kanssa sellainen tasamaa mielikuva LA:sta, mutta se karisi kyllä heti matkalla lentoasemalta tänne kotiin, täällä kaupungin sisälläkin monet tiet kulkeva kanjoneissa ja jylhiä kukkuloita on kaupungissa joka puolella, todella vaihteleva maasto ja erittäin mielenkiintoinen kaupunki tämä on. Nyt muuten näen elokuvatkin erilailla, ennen näin vain sellaisen omien mielikuvieni Los Angelesin niissä, olen todella yllättynyt nyt nähdessä samoja elolkuvia, että niissäkin on maisemat vaihtuneet monipuolisimmiksi.

    Ei nämä vuoristomaisemat kyllä ole samanlaisia kuin Sveitsissä, tai paikoitellen kyllä onkin, mutta täällä on kuitenkin sellainen aavikkoilmasto, Sveitsissä on vehreämpää siellä laaksoissa ja sitten on enemmän siellä niitä lumisia huippuja.

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence