Monday, August 4, 2008

LAPD:n kopteri tärisyttää meidän taloa

Meidän yläpuollea pyörii nyt juuri polisiihelikopteri, siis LAPD, poliisi autoja on tossa kadulla jokunen, kuultiin hetki sitten outoja huutoja, mutta ei kiinnitetty siihen sen kummempaa huomiota, mutta nyt seinät tärisee. Helikopteri kiertää kehaa tässä pienellä alueella.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, tälläistä sattuu silloin tällöin, viimeksi kuukausi sitten oli sama juttu. Silloin tässä alueella pyöri murtovaras. Vois ajatella, että ei sen kummempaa, mutta pitää muistaa, että täällä on ne aseet mukana. Nämä ongelmat eivät siis ole vain köyhimpien alueiden ongelmia, vaan niitä sattuu täällä kaikkialla.

Eilen läheisesttä Dell Tacossa ammuttiin 16 vuotias lahjakas jalkapalloilija, hän oli vain menossa sinne syömään tyttöystävänsä kanssa. Ampujia ei saatu kiinni, eikä tiedetä syytä, miksi häntä ammuttiin.

Helikopteri on edelleen tossa aivan yllä, näyttäisi siltä, että poliisi on mennyt tuohon meidän aivan viereiseen naapuritaloon. Seinät tärisee. Kerron lisää, jos jotain uutta kuulen. Mutta kyllä tämä on kuin olisi sisällä poliisisarjassa tai elokuvassa. Tämä on Los Angeles.

Nyt kuulemma joku on viety käsiraudoissa poliisiautoon, helikopteri lähti, tällä kertaa ei kai tapahtunut pahempaa. No tosin ei vielä tiedetä mitä ne huudot tarkoitti.

Edit. No nyt tapaus selvisi, siellä oli naapurit olleet kotona ja huuto aiheutui siitä, että he yllättäen huomasi ryöstäjän kodissaan. Ryöstäjä oli vain pyörinyt siellä ympäri taloa ja pistänyt kamaa taskuihinsa. Eli ne huudot johtui säikähdyksestä. Helikopterit pyörii täällä aina yllä siltä varalta jos rikollinen pakenee, helikopterilla on aika helppo seurata pakoa tälläsessä matalalle rakennetussa kaupungissa.

Mä alan hiukan ymmärtämään, miksi Rob hokee kokoajan, että pidä ovi lukossa, kun olen yksin kotona. Mä en oikein ole osannut pelätä täällä vielä mitään, en halua nytkään alkaa mitenkään hysteeriseksi, mutta ehkä hiukan lisää varovaisuutta voisi noudattaa.

Nyt jo tuolla kadulla limputtaa iloinen jäätelöauto. ;))

15 comments:

  1. Juu, asia on vissiin niin, että vaikka kuinka olisi pohjoismaisen sinisilmäinen, asenteiden pitää jonnin verran muuttua toisessa todellisuudessa. Huumehörhöt ja muut hullut aiheuttavat sillä mantereella hankaluuksia tämän tästä. Tsemppiä!

    Niin, ja toivottavasti kävit jäätelöautolla...

    ReplyDelete
  2. Ovet lukkoon tyttöseni!

    Satuin kerran istumaan liikennevaloissa meidän rauhallisella Denverin esikaupunkialueella, kun radiosta alkoi tulla varoituksia pankkiryöstöstä viereisessä kadunkulmassa. Käänsin katseeni ja siellähän ne heilui aseidensa kanssa ja poliisit matkalla pillit huutaen.

    Koskaan ei tiedä. No eipä siitä ole montaa kuukautta kun täällä duunin lähellä ryöstettiin pankki ;)

    ReplyDelete
  3. Suomalainen kai uskoo aina vaan hyvään ihmisissä. Munkin pitää aina täällä kouluttaa vieraitani, jotka pitävät kaupungillakin käsilaukkua auki ja siellä on rahapussi näkyvissä odottamassa varasta ja matkalaukku saatetaan jättää jonnekin aseman nurkkaan, kun mennään lippuluukulle.

    ReplyDelete
  4. Ehdottomasti aina ovet lukossa.
    Mulla on monta kauhutarinaa, kaikki LA:sta.
    Ma olin kerran mieheni kanssa Wells Fargossa Fairfaxilla kun se ryostettiin. Ja toi on "hento" muisto joihinkin muihin verrattuna.
    Ehdottomasti pidat aina ovet lukossa ja katselet ymparillesi kun kavelet yksin.
    Tsemppia :)

    ReplyDelete
  5. Maassa maan tavalla.

    Hysteriaan ei ole tietenkään syytä, mutta ei sinisilmäisyydessäkään mitään järkeä ole.

    ReplyDelete
  6. No juu, olen samaa mieltä: Maassa maan tavalla ja terve järki käteen. Itsekin pidin autonkin ovet lukittuina aina ajon aikana -Suomessa ei tarvitse.

    Vähän ihmettelen onko tosiaan niin hölmöjä ihmisiä, jotka (edes Suomessa) kulkevat laukku auki ja levittelevät lompakkoaan... Minulla oli toisinaan reppu selässä ja siinä lukko - näin näytti olevan monella repullisella.

    Kai niitä lompakkoaan hövelisti säilyttäviä sitten on, kun nämä ns. ratikkajengit onnistuvat putsaamaan ihmisiä aina silloin tällöin.

    ReplyDelete
  7. Ompas siellä ollut äksöniä. Ovet vaan lukkoon sanon minäkin. Itse pidän täällä maallakin ovet lukossa. Anoppillahan on avoimet ovet jatkuvasti, tosin nyt on alkanut hänkin sentään yöksi lukitsemaan kun kylällä tapahtui pari murtoa.

    ReplyDelete
  8. Hui kauhistus!
    Mä olisin siellä kaduilla varmaan paniikissa kiljuen juoksemassa ja aiheuttamassa poliisille vähän lisähommia :)

    Tuntuu uskomattomalta että varkaat tulee kotiin vaan tuolla tavalla. Laita ovet vaan lukkoon, mä varmaan säppäisin ikkunatkin vielä kaiken varalta ;)

    SK

    ReplyDelete
  9. Kiitos teille kaikille myötäeläjille!

    Mä en edelleenkään pelkää asua täällä ja uskallan liikkua aika vapaasti. Mutta tosi asia tietysti on, että tämä on jättiläiskaupunkin, ja täällä ongelmatkin on siis hiukan isompia. On tietty erilaista käppäillä Los Angelesissa kuin Tampereella. Jos olisin säikky luonne, mä luulen, että elämäni olis täällä paljon hankalampaa.

    Se mikä mun mielestä täällä on se suurin ero moniin muihin suurkaupunkeihin, joissa olen ollut, on noi aseet. Täällä kun ne on vapaasti saatavilla, niin niitä on paljon. Kun sitten pinna pamahtaa, niitä myös käytetään. Sitten aseenkantolupia puolustellaan, sillä, että on niin paljon aseita ja rikollisuutta. Täällä on sellainen villinlännen meininki, että ihmiset ottavat mielellään lain omiin käsiinsä. Siitä on syntynyt kaaos.

    Hiukan samanlainen meninki on myös tossa amerikkalaisessa politiikassa, samanlaisilla argumenteilla suhtaudutaan esim. muihin valtioihin. Eli lain koura omiin käsiin.

    Mutta tälläinen asenne ei näytä kyllä johtanen muuhun kuin vain pahempaan kaaokseen. Pelottelulla ja pelkäämisellä tästä ei ole tietä ulos.

    ReplyDelete
  10. Huh, hurjalta kuulostaa... Kuusi vuotta USAssa asuneena en koskaan osannut pelätä tuollaisia tapahtumia, mutta asuttiinkin maaseutumaisissa lähiöissä eikä suurkaupungeissa. Mutta never know... Paree olla varovainen!

    Surku tuli ravintola-ammuskelussa kuollutta nuorta poikaa... niin turha kuolema :(

    Mrs K

    ReplyDelete
  11. Mrs K
    Mä uskon, että Amerikassa on varmaan ihania rauhallisia paikkoja ja kivoja pikku kaupunkeja. Isoissa kaupungeissa on niin paljon ihmisiä, että tietysti myös paljon enemmän ongelmia.

    Joo toi nuoren pojan surma oli tosi surulista, nimenomaan nuoriahan kuolee surullisesti täällä, usein on kyse jengeistä.

    ReplyDelete
  12. Niin aseita on saatavilla ihan liian helposti... Poikani kaverin kaveri leikki venalaista rulettia ja kuoli, noin kuukausi sitten. Ihan kauheeta, han kuulemma kulki aina ase mukana :(

    Meille murtauduttiin LA:ssa. Ei kannata ikina paastaa edes mitaan kaupustelijoita sisalle, monet heista tulevat vaan tsekkaamaan mita talossa olisi "tarjolla"... :/

    ReplyDelete
  13. Susa, just toi on mun mielestäni se pahin asia täällä, noi aseet. Mä en hyväksy niitä muutenkaan. Jos kaikki aseet kielettäisiin, niin varmasti kaikilla olisi turvallisempaa ja ainakaan mitään typeriä onnettomuuksia ei sitten tapahtuisi.

    Mä kyllä suhtaudun nyt hiukan varovaisemmin itsekin. Mutta mä en ole oikein osannut pelätä tollasia tilanteita ennen. Toki Suomessakin on ryöstelyä, meiltä kerran varastettiin autosta radio. Mutta useimmiten siellä millään pikkurikollisilla ei ole aseita.

    ReplyDelete
  14. Kaksivuotiaan "neuvolatarkastuksessa" USAssa alettiin jo muistuttaa että aseet lukkojen taakse. Kyllä silloin hätkähdytti,kun tajusi miten yleistä aseiden omistus on.

    Juu,pikkukaupungissa voi olla joskus jopa kuolettavan rauhallista... ja tylsää. Suurkaupungissa on sykettä ja elämää :)

    ReplyDelete
  15. No siinä kyllä on iso ero Suomeen verrattuna, siksi mun on ollut vaikea täällä oikein sopeutua tähän asekulttuuriin.

    Me ollaan kyllä sellasia kotihiiriä, että ei paljon osallistuta tämän suurkaupungin vilskeisiin. Koitetaan aina välttää ruuhkia ja ihmismassoja ja haaveillaan maalaiselämästä. Tosin kyllä mua muuten tälläinen suurkaupunki kiehtoo.

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence