Saturday, August 9, 2008

LA:n monikulttuuriset kasvot
















Tässä ollan Pico Blvd:illa hiukan sieltä Rodeo Drive:ltä etelään, mutta tunnelma on jo vaihtunut hiukan "tavanomaisemmaksi". Tämä on sitä Los Angelesia, jota riittää pilvin pimein, tälläiset ostoskadut kulkee läpi loputtomien omakotitaloalueiden. Tässä taas niin tyypillistä maisemaa. Pikkuiset persoonalliset talot on sitä tyypillisintä kaupunki kuvaa. Eli todella värikästä ja mielenkiintoista. Just tälläinen Los Angeles on mut iloisesti yllättänyt. Täällä voi tutustua eri kulttuureihin ravintoloissa ja kaupoissa. Hinnat on yleensä Suomeen verrattuna halpoja, vaikka ihmiset täällä luulee, että kaikki on kamalan kallista.

Mutta itseasiassa nää kaikki kuvat tähän asti on vain aika pieneltä alueelta tästä meidän läheltä, ja suurin osa Los Angelesista on vielä näkemättä. Mutta just ne tunnetuimmat alueet sijoittuu näille kulmille. Joten ihan varmasti en osaa tietentkää sanoa, miten paljon maisemat muuttuu jos lähdetään pidemmälle.

Täällä vaan liikenne on paikoitellen niin rasittavaa, että autossa ei jaksaisi istua loputtomiin, joten jatkossakin varmaan pyöritän enimmäkseen tässä lähistöllä ja tehdään vaan joskus joku pidempi retki.

6 comments:

  1. Ton persialaisen marketin vastapaata oli meidan ravintola. Tai on se siella vielakin, Haifa nimeltaan, ei vaan enaa meidan :(
    Me tunnetaan kaikki omistajat tosta marketista. Kavin siella joka paiva kun asuin LA:ssa. Nyyh...

    ReplyDelete
  2. Susa, mä lisäsin tonne vikaks kuvan, jossa Haifa näkyy osittain. Musta toi on hirmu mukavan näköstä aluetta. Me ostettiin tuolta persialaisesta marketista joghurttijuomaa ja halvaa. Meillä ei ole tässä lähistöllä persialaisia tai muitakaan lähi-idän kauppoja.

    No olipas hauska sattuma, kun Pico on niin pitkä blvd, että pysähdyttiin juuri tuolle pätkälle. ;)

    ReplyDelete
  3. Ihanaa, ettei julkisivulautakunta turhaan määräile niin kuin täällä.

    ReplyDelete
  4. Tämä näyttää kauniilta paikalta. Pidän tästä enemmän kuin siitä rodeo drivesta, joka oli kyllä kaunis, mutta minun makuuni jotenkin liian steriili - ja kallis Dioreineen päivineen :D

    ReplyDelete
  5. Susu, sanos muuta, mä rakastan täällä just tällästä "tyylittömyyden" sekamelskaa. Hyvämaku ei täällä rajoita luovuutta. Mutta hyvä makukin on tietysti sallittua, mutta musta näyttää, että täällä aina mieluummin liikutaan hiukan sen tuolla puolen. Asenteena näyttää olevan, että miksi käyttää pistettä, jos voi käyttää huutomerkkiäkin! ;))

    ReplyDelete
  6. Elegia, mä kanssa viihdyn tälläisissä paikoissa paljon paremmin. Kyllä niitä steriilejä hienoja paikkoja näkee muuallakin, Helsingissäkin, mutta tää on just sitä ihteään Amerikkaa. Tälläistä mä en oo muualla nähnyt. :)

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence