Saturday, June 28, 2008

Iltakävelyllä varrella viemärin

Tein ihanan kävelylenkin taas tässä ihan meidän lähikulmilla. Täällä on ihania puutarhoja ja niissä ihania pikku yksityiskohtia. Kuvaan niitä kyllä lisää myöhemmin. Tässä kuitenkin pari kaunista yksityiskohtaa meidän takapihan naapurin pihasta.

Sitten muistin, että voisinkin kävellä "viemärille" katsomaan mikä siellä on vesitilanne. Monissa elokuvissahan nähdään hurjia takaa-ajokohtauksia tälläisissä uomissa. Mä en oikein koskaan ymmärtänyt mitä ne oikeastaan oli. No täällä opin, että sadevedet kerääntyy lopulta tälläisiin valtaviin uomiin. Jatkuva helle ja kuivuus on kuivattanut tämän uoman lähes kokonaan. Sateita kaivattas kipeästi, että ei tarvittais mennä veden säännöstelyyn.

Täällä kunnallistekniikka on aika alkukantaista, eikä oikein tahdo jaksaa kantaa kokoajan liian nopeasti kasvavan kaupungin tarpeita. Rob kertoi mulle myöskin, että nää jätti viemärit laskee suoraan mereen. En ihan tohtinut uskoa sentään sellaista. Mutta nyt kun menin lähemmäksi katsomaan, niin siellähän se todella lukee...tämä virtaa valtamereen.




7 comments:

  1. Ihana kuva teistä! =)


    Kerro, miten Los Angeles
    on aikanaan saanut nimensä? =)
    Olemme sitä joskus Mamani kanssa pohtineet...

    ReplyDelete
  2. Kiitos Hallatar,

    Los Angeles, eli enkelit on todella ihana nimi. Mun käsityksen mukaan tää oli aluksi ihan pieni uskonnollinen etuvartioasema, kun espanjalaiset saapui tänne rannikolle. Pitääkin ottaa paremmin selville, voisin tehdä siitä postauksen.

    On niin paljon mielenkiintoista, johon tekee mieli tutustua nyt kun todella on täällä paikan päällä.

    ReplyDelete
  3. No niin, vastasit tässä samalla minuakin askarruttaneeseen kysymykseen noista viemäreistä! Olen nimittäin salaa mielessäni pohdiskellut samaa asiaa itsekin jenkkileffoja katsellessani.

    Takapihan naapurin piha näyttää hienolta :)

    Täällä näkyykin olevan äänestyskin käynnissä. Äänestin Obamaa, vaan ei taida olla jenkkilä vielä valmis mustalle presidentille... Täytyy nyt het akuunsa kuitenkin tunnustaa, etten tosiaan oli täysin selvillä jenkkilän politiikasta - sen tiedän, mitä suomalaisista lehdistä luen, mutta sen syvällisemmin en ole asiaan perehtynyt. Mies sen sijaan on todella kiinnostunut jenkkilän politiikasta. Hän olisi toivonut Hilarin pääsevän jatkoon.

    ReplyDelete
  4. Hei, This is great! The new blog, I mean. Interesting stuff. Goog luck :)

    ReplyDelete
  5. Voi Elegia, älä pelottele, meinaan mä en uskalla edes ajatella, että McCain valittas presidentiksi, mutta onhan täällä tosiaan valittu Bushkin kaks kertaa, ei näistä ameriikkalaisista tiedä! Obama olis jotain ihan uutta ja nostaus varmaan ameriikan mainetta hiukan, jos vaihteeksi tännekin saatais fiksu presidentti. :))


    Thanks Lepis, a new blog...:D :D :D

    ReplyDelete
  6. Tulimpa minäkin tänne vierailulle. Pitäisi varmaan tehdä vastaava tästä omasta kylästä. Jos vain työkuvauksilta ehtisi harrastaa omaakin juttua :)

    ReplyDelete
  7. Make kiva nähdä sua täällä LA:n maisemissakin. Juu tälläisen voisi tehdä oikeastaan ihan mistä vaan, mä ajattelin, että jos vielä muutetaan Suomeen, niin jatkan tätä harrastusta vaikka asuttas millaisessa kylä pahasessa. Kamera on jotekin ihmeellinen siitä, että kun sen kanssa kulkee, sitä katselee asioita aivan erilailla ja paljon tarkemmin.

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence