Wednesday, September 3, 2008

Väri iloa!



Jos oli väritöntä edellisessä postauksessa, niin tässä on sitten väriä senkin edestä. Keräsin kuva-arkistoista tälläsen väri potpurin ilosen värisistä taloista, joita täällä ilokseni on paljon. ;)

13 comments:

  1. Onpas todellakin värikkäitä rakennuksia! Mut kai se on aina armottoman auringon alla sama, onhan Välimeren maatkin huomattavasti pastellisävyisempiä ja värikkäämpiä kuin Pohjoismaat. Mistä lie johtuukaan :)

    ReplyDelete
  2. Aivan ihana vihreän sävy tuossa vasemman alakulman talossa.

    Saishan niitä värejä tuoda tänne Pohjoismaihinkin, vaan onko se sitten joku kaamosmentaliteetti joka käskee tyytymään punamultaan ja kartanonkeltaiseen. Aika tylsää välillä..

    ReplyDelete
  3. Tarja

    No täällä auringonvalo on jotekin sellainen, että mikään ei näytä räikeältä. Lämpimissä maissa on perinteisesti kyllä käytetty aika rempseitä värejä, jos tästä mennään Mexicon puolelle, niin siellä vaan värikkyys lisääntyy.
    Mä tykkään myös tosi paljon keski-Euroopan rakennuksista, sun kaupungissa on just sellasta tyypillistä silmiä hivelevää maisemaa. ;)

    ReplyDelete
  4. Piparminttu
    Olitkin yhtä aikaa lijoilla. ;)

    Kyllä mäkin hiukan lisää olisin suonut värien käyttöä sinne Suomeen, mutta siellä on niin tiukat asemakaavamääräykset yleensä kaupungeissa, ettei sitä voikkaan ihan vapaasti valita talonsa väriä, ja sitten maaseudulla ehkä perinnemaisemaan sopii sellaset luonnonsävyt. Mutta suomalainen rakennettumaisema on kyllä aika tylsähköä. Vanhoilla alueilla on sielläkin enemmän vaihtelua, mutta uudet alueet tuppaa olemaan niin yksioikoisia, ihan sama kehitys kyllä täälläkin, olen nähnyt kaupunginlaidoilla uusia omakotialueita ja ne on kyllä tylsiä täälläkin. Kaikki talot samalla muotilla tehtyjä ja värit hillittyjä.

    ReplyDelete
  5. Ihanaa väriloistoa! Olisipa Suomessakin enemmän värikkäitä rakennuksia, ne luovat niin paljon positiivisempaa mieltä kuin harmaat betonilähiöt ja Piparmintun mainitsemat kartanonkeltaiset ja punamullat.

    ReplyDelete
  6. Malla
    Mä olen samaa mieltä, että hiukan enemmän saisi sielläkin värejä käyttää, kyllä ne piristää, vahoissa puutaloissa sielläkin on kyllä aika ihania värejä, mutta uudet alueet tuppaa oleen niin sävy sävyyn, ettei yksikään talo erotu toisesta.

    Suomessa on niin tiukkaa, jotenkin sitä tyylikkyyttä vaalitaan ihan liiaksi, varsinkin betonilähiöihin sopisi mielestäni värit hyvinkin piristämään tylsää maisemaan.

    Mä olen täällä kyllä ihan innoissani, mitä värikkäämpi pikku tönö, niin sitä ihanampi. ;)

    ReplyDelete
  7. Ihania kuvia ja taloissa olit kuvannut niin omaa värimaailmaasi. Katseltiin kuvat Ritvan kanssa. Vaikkei hän kommentoi, niin seurailee näitä sun blogeja joskus mun kanssa. Ihailtiin, että kyllä Rob on söde, niin lempeä ja humaani hymykin.

    ReplyDelete
  8. Voi miten kiva kuulla, että Ritvakin katselee näitä! Terkkuja tosi paljon!

    Ja Rob on kyllä kieltämättä tosi söde, mun silmät rakastaa sitä!

    Täällä on kyllä myös silmän ruokaa mun värinälkää ihan joka puolella!

    ReplyDelete
  9. Ei menisi läpi suomalaisessa julkisivulautakunnassa nuo värit.
    Sääli.
    Tänne harmauteen pitäisi saada muutakin kuin suomalaista valkoista designia ja arkkitehtuuria.

    ReplyDelete
  10. Susu, miten oot näin myöhään hereillä, eikun hei, oletkin jo herännyt. ;)

    No ei tuollaiset värit todellakana mene läpi síellä Suomessa, siellä isoveli valvoo, että on tyylikästä ja tylsää.

    Vaikka siellä jos jossain, vois olla todellakin käyttöä hilpeille väreille. Minä olin siellä aina suuna päänä puhumassa värien puolesta ja aion kyllä tehdä sitä edelleen, jahka täältä sinne koto Suomeen jalkaudun. ;)

    ReplyDelete
  11. Syötäviä värejä suorastaan. Jäin kyllä myös tuijottamaan muutamissa kuvissa näkyviä näyteikkunoita ja alkoi tehdä mieli shoppaamaan :D

    ReplyDelete
  12. Elegia
    Täällä on kyllä ihania väreja, ja varsinkin joidenkin pikku putiikkien värit on herkullisia, kuten myös pikku putiikit. ;)

    ReplyDelete
  13. Katselin jälleen kivat kuvasi. Kehityt koko ajan myös kuvaajana. Oikein hyviä. Marja

    ReplyDelete

I don´t want to live here, but a stay here rather amuses me. It´s a sort of crazy-sensible.

D.H. Lawrence